Blog

Alles over vleesveiligheid!

Alles over vleesveiligheid!

Een correcte voedselopslag is essentieel wanneer je vleesproducten aan een grote hoeveelheid stockeert. Dit omdat vleesproducten vaak meer schadelijke bacteriën bevatten dan alle andere voedselproducten. Wanneer we vlees verkeerd opslagen, verhogen we de kans om door voedsel overgedragen ziekten te veroorzaken.

Istanbulfood begeleidt haar klanten graag van de diepvries in onze groothandel tot restaurant, snackbar, bakkerij of thuis. Lees hieronder al onze tips om vlees zo vers en veilig mogelijk te houden.

Houd rekening met mogelijkheid van kruisbesmetting

Tijdens opslag van vlees is het belangrijk dat wij vlees volgens de veiligheidshiërarchie bewaren. Houd vlees darom onder kant-en-klaar voedsel en rauwe producten zoals groenten.

Handhaaf daarnaast ook de veilige opslagtemperaturen. Controleer de temperaturen van de vleesproducten zo zorgvuldig mogelijk! Gooi vlees weg dat op de verkeerde temperatuur is opgeslagen weg om ziekten te voorkomen.

Een goede etiquette voor het omgaan van voedsel is essentieel voor het runnen van een duurzaam en veilig bedrijf. Bij Istanbulfood werken we samen met gedreven medewerkers die kwaliteit vanboven zetten. Al ons vlees wordt bewaard in diepvriezen die afgestemd zijn op de producten.

Tips voor opslag van vlees

Verpak, markeer en bewaar vlees op de juiste manier om voedselvergifitiging te voorkomen en algemene voedselveiligheid te vergroten.

  1. Vlees juist verpakken

Verpak vlees stevig! Overweg daarbij de aanschaf van bijvoorbeeld een voedselvacuüm. Verpakt vlees moet altijd in de koelkast of vriezer bewaard worden. Voor vlees dat je op een korte termijn moet bereiden, bewaar je dit best onder een doek (bijvoorbeeld een keukenhanddoek) in de koelkast.

  1. Markeer je aankopen

Wanneer je grote aankopen doet, is het belangrijk om te weten wat er in je koelkasten en diepvriezen ligt! Zorg daarom voor systematische markeringen van je aankopen. Vermeld hier altijd de datum van aankoop en de houdbaarheidsdatum. Als je vermoedt dat het vlees niet meer goed is, gooi het dan best weg!

  1. Vlees bewaren volgens het FIFO-systeem

Plaats altijd vlees in het koudste deel van de koelkast. Om voedselvergiftiging te voorkopen hanteer je best het FIFO-systeem of beter gezegd een goed voorraadrotatiesysteem. First in first out. Wat er eerst ingaat, komt er het eerste uit. Hierbij is het ook belangrijk om rekening te houden met het verschil tussen bevroren en gekoelde producten om kruisbesmetting te voorkomen.

  1. Vlees invriezen

Bij Istanbulfood verkopen wij vlees dat ingevroren is. Daarom is het belangrijk dat je dit vlees ook ingevoren behoudt tot gebruik. Overtollig zuurstof is ook problematisch, dus dring zoveel mogelijk lucht naar buiten door het vlees op te rollen in plastic folie.

Wanneer je vlees invriest, zorg er dan voor dat je het vlees verspreidt zodat je veel kleine verpakkingen maakt in plaats van één grote om het veilig en efficiënt in te vriezen.

Nog even op een rijtje

  • Vlees veroorzaakt veel sneller schadelijke bacteriën dan alle andere voedingsmiddelen

  • houd altijd rekening met kruisbesmetting bij het bewaren van vlees

  • plaats vlees in de koudste deel van de koelkast

  • zorg voor een goed voorraadrotatiesysteem, zoals het FIFO-systeem

  • vlees goed inpakken, markeren en opslaan om vergiftiging en voedselverspilling te voorkomen.

Istanbulfood is er voor alle vragen over vlees en onze andere snackproducten. Contacteer ons gerust voor meer hulp rond voedselveiligheid, ons grootwarenhuis en productgamma.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Zal worden gebruikt in overeenstemming met onze Privacybeleid
newsletter-istanbulfood-new
Winkelmand
Meld je aan

No account yet?

Shop
0 items Cart
Mijn rekening